Lindemans
Gueuze
Tradiční Gueuze se vyrábí smícháním 2/3 mladého Lambicu a 1/3 starého Lambicu a následnou druhou fermentací v lahvi. Tyto lahve jsou skladovány po dlouhé měsíce ve sklepích. Po šesti měsících pak získáme Gueuze s jeho klasickou zlatavou barvou, jemně perlivou a nakyslou chutí a vůní třešní. Gueuze lze skladovat i několik let, přičemž stejně jako u vína u něj dochází ke změnám v chuti. Gueuze Cuvée René Grand Cru bývá filtrován a doslazován a v současné době je nejvíce k dostání. Chuti Gueuze lze využít k přípravě mnoha jídel a nápojů. Gueuze je vhodný jako nápoj k pokrmům z ryb (na grilu nebo v krémové omáčce), případně jej lze, vzhledem k jeho účinkům stimulujícím chuť pít, jako aperitiv.
Faro
V dřívějších letech se nezřídka do Gueuzu přidával cukr. Během doby tak vzniklo pšeničné pivo se svojí spontánní fermentací a perfektně vyváženou sladko-kyselou chutí. Toto pivo dostalo jméno Faro. I přesto, že za epochy Breughela bylo toto pivo velmi populární a přes svou osvěžující chuť a blahodárné účinky, bylo Faro na dlouhou dobu vytlačeno běžnými ležáky. Lindemans začal s výrobou tohoto piva v roce 1978 a od té doby si Faro pomalu získává svoji popularitu. Toto pivo lze podávat k různým moučníkům a je výborné k hašení žízně.
Cassis
Lindemans pro výrobu tohoto nápoje použil černý rybíz, který je velmi populární při výrobě likérů. V roce 1985 tak vznikl osvěžující ovocný nápoj s chutí a bohatým bouquetem Lambicu.Toto pivo lze podávat jako aperitiv, ale je také vhodné jako nápoj k různým pokrmům a dezertům.
Kriek
Lambic, který zrál mezi jedním a třemi lety v dřevěných sudech se míchá s čerstvou, nekoncentrovanou a neslazenou třešňovou šťávou. Tato směs je pak ještě nějakou dobu ponechána ke zrání v sudech ještě před tím, než je stáčena do lahví. Toto pivo může být použito jako základ pro výrobu třešňového sorbetu nebo jako aperitiv.
Pecheresse
Toto pivo je výráběno v pivovaru Lindemans užitím neupravované ovocné šťávy. Výsledkem pak je osvěžující broskvový nápoj s chutí a bohatým bouquetem Lambicu. Pecheresse lze podávat jako aperitiv, ale je také vhodný jako nápoj k různým pokmům a dezertům.
Framboise
Toto pivo bylo poprvé vyrobeno na konci 70-tých let. Framboise se vyrábí pouze v okolí Bruselu a jedná se o pivo, které prošlo spontánní fermentací. Jedná se o osvěžující ovocný nápoj s chutí a bohatým bouquetem Lambicu, který vyzrál a byl obohacen malinovou šťávou.Framboise lze podávat jako aperitiv, ale je také vhodný jako nápoj k různým pokrmům a dezertům.
Apple
Lidé vyráběli pivo z různých bylin a ovoce dlouho před tím, než jej začali vařit z chmele. Čistá a jasná vůně a chuť jablek se výborně doplňuje s komplexní chutí Lambicu.Je vhodný jako nápoj k silným omáčkám, kořeněným jídlům a aromatickým sýrům.
—————
Kontakt
Cheesy a delikatesyNa Poříčí 22/1045
Praha 1 110 00
Otevírací doba:
Po - Pá 10 - 20
So - Ne 10 -18
+420222317749
info@cheesy-a-delikatesy.cz