10.12.2010 11:09
Vepřové sušené klobásky
Sušené klobásky jsou z vepřového masa (podíl vepřového se pohybuje mezi 70 a 98%, záleží na typu klobásy). Podle chuti je rozvněž vepřové maso smíšené s jinými druhy mas, s plody a nebo se sýrem.
Druhy:
- Klobásy se sýrem - kozím, modrým plísňovým Blue d´Auvergne, Comté
- Klobásy s masem - kachním, kančím, srnčím, býčím, bizoním, oslím, pštrosím, bažantím
- Klobásy s ovocem nebo suchými plody - s borůvkami, fíky, lískovými ořechy, kaštany, vlašskými ořechy
- Klobásy s kořením - s pepřem, paprikou, hříbky, fenyklem, provensálským kořením,....
Způsob výroby
Každá klobása prochází několika fázemi výroby:
- Přísný výber masa
- Předemletí masa
- Jemné rozemletí a přidání dalších ingrediencí
- Plnění (vyplnění přírodního střívka vepřovým masem se směsí)
- Dušení (etapa během které ztratí klobása nadbytečnou vodu a získá důležitou mikrobiální flóru)
- Sušení a zušlechtění. Doba sušení je přistně dodržována po dobu několika týdnů.
Všechny klobásky jsou vyrobeny ve Francii, v regionu Auvergne. Region Auvergne je rozsáhlou chráněnou přirodní rezrvací, oblastí v centru Massif Central, která je nazývána zelenými plícemi Francie.
—————
Kontakt
Cheesy a delikatesyNa Poříčí 22/1045
Praha 1 110 00
Otevírací doba:
Po - Pá 10 - 20
So - Ne 10 -18
+420222317749
info@cheesy-a-delikatesy.cz