10.12.2010 11:09

Vepřové sušené klobásky

Sušené klobásky jsou z vepřového masa (podíl vepřového se pohybuje mezi 70 a 98%, záleží na typu klobásy). Podle chuti je rozvněž vepřové maso smíšené s jinými druhy mas, s plody a nebo se sýrem.

Druhy:

  • Klobásy se sýrem - kozím, modrým plísňovým Blue d´Auvergne, Comté
  • Klobásy s masem - kachním, kančím, srnčím, býčím, bizoním, oslím, pštrosím, bažantím
  • Klobásy s ovocem nebo suchými plody - s borůvkami, fíky, lískovými ořechy, kaštany, vlašskými ořechy
  • Klobásy s kořením - s pepřem, paprikou, hříbky, fenyklem, provensálským kořením,....

Způsob výroby

Každá klobása prochází několika fázemi výroby:

  1. Přísný výber masa
  2. Předemletí masa
  3. Jemné rozemletí a přidání dalších ingrediencí
  4. Plnění (vyplnění přírodního střívka vepřovým masem se směsí)
  5. Dušení (etapa během které ztratí klobása nadbytečnou vodu a získá důležitou mikrobiální flóru)
  6. Sušení a zušlechtění. Doba sušení je přistně dodržována po dobu několika týdnů.

Všechny klobásky jsou vyrobeny ve Francii, v regionu Auvergne. Region Auvergne je rozsáhlou chráněnou přirodní rezrvací, oblastí v centru Massif Central, která je nazývána zelenými plícemi Francie. 

—————

Zpět


Kontakt

Cheesy a delikatesy

Na Poříčí 22/1045
Praha 1 110 00

Otevírací doba:
Po - Pá 10 - 20
So - Ne 10 -18


+420222317749