03.12.2010 13:37

Lindemans

 

Gueuze

Tradiční Gueuze se vyrábí smícháním 2/3 mladého Lambicu a 1/3 starého Lambicu a následnou druhou fermentací v lahvi. Tyto lahve jsou skladovány po dlouhé měsíce ve sklepích.  Po šesti měsících pak získáme Gueuze s jeho klasickou zlatavou barvou, jemně perlivou a nakyslou chutí a vůní třešní. Gueuze lze skladovat i několik let, přičemž stejně jako u vína u něj dochází ke změnám v chuti. Gueuze Cuvée René Grand Cru bývá filtrován a doslazován a v současné době je nejvíce k dostání. Chuti Gueuze lze využít k přípravě mnoha jídel a nápojů. Gueuze je vhodný jako nápoj k pokrmům z ryb (na grilu nebo v krémové omáčce), případně jej lze, vzhledem k jeho účinkům stimulujícím chuť pít, jako aperitiv. 

Faro

 V dřívějších letech se nezřídka do Gueuzu přidával cukr. Během doby tak vzniklo pšeničné pivo se svojí spontánní fermentací a perfektně vyváženou sladko-kyselou chutí. Toto pivo dostalo jméno Faro. I přesto, že za epochy Breughela bylo toto pivo velmi populární a přes svou osvěžující chuť a blahodárné účinky, bylo Faro na dlouhou dobu vytlačeno běžnými ležáky. Lindemans začal s výrobou tohoto piva v roce 1978 a od té doby si Faro pomalu získává svoji popularitu. Toto pivo lze podávat k různým moučníkům a je výborné k hašení žízně.

Cassis

Lindemans pro výrobu tohoto nápoje použil černý rybíz, který je velmi populární při výrobě likérů. V roce 1985 tak vznikl osvěžující ovocný nápoj s chutí a bohatým bouquetem Lambicu.Toto pivo lze podávat jako aperitiv, ale je také vhodné jako nápoj k různým pokrmům a dezertům.

Kriek

Lambic, který zrál mezi jedním a třemi lety v dřevěných sudech se míchá s čerstvou, nekoncentrovanou a neslazenou třešňovou šťávou. Tato směs je pak ještě nějakou dobu ponechána ke zrání v sudech ještě před tím, než je stáčena do lahví. Toto pivo může být použito jako základ pro výrobu třešňového sorbetu nebo jako aperitiv. 

Pecheresse

 Toto pivo je výráběno v pivovaru Lindemans užitím neupravované ovocné šťávy. Výsledkem pak je osvěžující broskvový nápoj s chutí a bohatým bouquetem Lambicu. Pecheresse lze podávat jako aperitiv, ale je také vhodný jako nápoj k různým pokmům a dezertům.

Framboise

Toto pivo bylo poprvé vyrobeno na konci 70-tých let. Framboise se vyrábí pouze v okolí Bruselu a jedná se o pivo, které prošlo spontánní fermentací. Jedná se o osvěžující ovocný nápoj s chutí a bohatým bouquetem Lambicu, který vyzrál a byl obohacen malinovou šťávou.Framboise lze podávat jako aperitiv, ale je také vhodný jako nápoj k různým pokrmům a dezertům.

Apple

Lidé vyráběli pivo z různých bylin a ovoce dlouho před tím, než jej začali vařit z chmele. Čistá a jasná vůně a chuť jablek se výborně doplňuje s komplexní chutí Lambicu.Je vhodný jako nápoj k silným omáčkám, kořeněným jídlům a aromatickým sýrům.


 


 


 

—————

Zpět


Kontakt

Cheesy a delikatesy

Na Poříčí 22/1045
Praha 1 110 00

Otevírací doba:
Po - Pá 10 - 20
So - Ne 10 -18


+420222317749