30.11.2010 15:36

Naše nabídka

R. Nero Avola mandrarossa - ryzí barvu rubínu. Velice svěží ovocné aroma. Lesní ovoce a bobulové plody. V závěru nastupuje lehký dotyk vanilky. Chuť je velice jemná a elegantní se sladkou tříslovinou. Jemné a elegantní s vysokou ovocností. Ke kachně, grilovaným masům, výrazným omáčkám s brusinkami, vynikající ke konfitu.

Bl. Sauvignon mandrarossa IGT - bílé víno odrůdy Sauvignon světle zlatavé až žluté barvy. Ovocné a intenzivní, svěží s aroma citrusů, grepové kůry a exotického ovoce. Na aroma navazuje lehká až středně těžká plná chuť s příjemnou kyselinkou a dlouhotrvající perzistencí. Vynikanící s kuchyní na bázi ryb a plodů moře, k salátům a ke světlým masům, ke grilovaným rybám.

Bl. Trebbiano D Abruzzo Franese - víno vyrobené  z tradičních odrůd regionu Trebbiano a Malvasia slámově žluté barvy s intenzivním aroma světlého ovoce, broskví, švestek a květů. V chuti lehké, svěží s citrusovými nádechy. Jemné a velmi lehké. K předkrmům, k rybám a plodům moře, ke světlým masům.

R. Montepuliciano Abruzzo Franse - víno vyráběné z tradiční odrůdy regionu Abruzzo, Montepulciano s výraznou temnější varvou a intenzivním, bohatým aroma černých plodů, zejména třešní a švestek. V chuti suché a středně plné s výraznou ovocností a jemným tainem. Delší dochuť s náznakem povidel. K červeným masům a zvěřině, k masům z grilu, k omáčkám a zralým sýrům.

R. Primitivo Puglia San Marzano - červené víno opět z jedné z nejstarších kontinetálních rév, odrůdy Primitivo. Původní italská réva s jižanským charkterem, šťavnatým ovocným aromapo sušených lesních plodech, intenzivní barvou s jemně nafialovělými tóny a plnou chutí s jemnou tříslovinou, bohaotu ovocností a pevnou páteří v pozvolném závěru. K červeným masům, zvěřině a plněvyzrálým sýrům.

Bl. Salento San Marzano - víno slámově žluté barvy s odlesky zlaté. Aroma vína je výraznější převážně ovocné s tóny zralých broskví a passsion-fruit. V závěru se projevuje lehký náznak mandarinek. V chuti je lehké a svěži s dobrou dochutí. Vynikahící jako aperitiv. Skvělé k předkrmům na bázi ryb, k rybím polévkám a čestvému sýru, k mandlovým sušenkám.

Bl. Prosecco extradry - šumivé víno světlé byrvy s kovovými odlesky a elegantním velmi bohatým až krémovým perlením. Na vůni svěží, rozmanitě ovocné a plné života. V chuti suché, podmanivé s velmi živou kyselinkou a kultivovaným projevem. Mimořádné víno s nezapomenutelnám charakterem. Skvělé jako aperitiv, k jemným úpravám ryb k ovoci.

B. Castelli Romani DOC - barva vína je lehčí zelenkavá se zlatožlutými odlesky. Aroma je ovocné slehkou stopou po minerálech a připomíná čerstvéovoce, jablka a hrušky. V chuti svěží, lehkké, ovocné a opojné. Vynikající k těstovinám, k salátům, k lehkým předkrmům.

R. Castelli Romani DOC - víno rubínové barvy s lehkým odlesky gialové. Aroma je ovocné s tóny bobulového ovoce, třešní a višní s lehkým nádechem koření. V chuti je lehké, příjemně pitelné, nenáročné s lehkou tříslovinou. Ke středně zralým sýrům, k předkrmům na bázi masa, e světlým i tmavým masům, k těstovinám.

Bl. Orvieto classico - víno slámově žluté barvy s delikátním ovocným aroma a lehkým nádechem dubového dřeva. V chuti je středního těla s ovocným charakterem a delším koncem. V závěru se projevuje lehký podtón ušlechtilého dřeva a znatelná stopa po minerálech. Výborné k drůbeži, ke světlým masům nebo k výraznějším úpravám mořských ryb.

R. Chianti - produkované téměř výhradně z odrůd Snagiovese. Barva vína je granátová s lehkými fialovými odlesky. Aroma je vysoce ovocné a evokuje tóny zralých třešní a višní. V chuti dominuje ovoce s decentním taninem. Jemné, středního těla. Vynikající k těstovinám s masovým ragú, k lehčím  úpravám mas.

Bl. Pinot grigio - světlé slámově žluté barvy s delikátním svěžím aroma zelených jablíček a jného světlého ovoce. V chuti je svěží se stopou po ovoci, pečeném chlebu a akátovém medu. Intenzivní harmonické a svěží. Skvélé jako aperitiv, k plodům moře a grilovanám rybám. K salátům, těstovinám a rizotu, ke světlým masům.

R. Merlot S. Anna - červené víno z odrůdy merlot, původem ze srdce Toskánska. Víno s temnou purpurovou barvou a intenzivním ovocným aroma  s dominantními tóny peckovin. Na chuti plné a hřejivé, s dobrou tříslovinou s pozvolnou dochutí. Plnější tělo i vyšší obsah alkoholu, jsou příjemně zakomponovány v ovocném charakteru s nezaměnitelným tónem povidel. Skvělé k různám úpravám tmavých mas, ke zvěřině a ke středně vyzrálým sýrům.

 

—————

Zpět


Kontakt

Cheesy a delikatesy

Na Poříčí 22/1045
Praha 1 110 00

Otevírací doba:
Po - Pá 10 - 20
So - Ne 10 -18


+420222317749