Sýry
Sýry jsou výborným doplňkem ke konzumaci vína. Správně vybraný sýr doplní jeho chuť a vzniká tak lepší gurmánský zážitek. Vyrábí se z nejrůznějších druhů mléka - v západním světě převážně z kravského, kozího, ovčího a v menší míře bůvolího. V jiných částech světa se pro jeho výrobu využívá ještě mléko samic dalších domácích zvířat, jako jsou koně, osli, sobi, jaci, zebu, velbloudi nebo dromedáři.
Při jeho výrobě dochází k oddělení vody od pevných součástí mléka, tj. bílkovin, tuků a minerálů. Do mléka se přidává syřidlo, mléčná kultura a sůl, do oddělené - pevné části (sýřeniny) - nebo přímo do mléka se pak někdy přidávají ještě bakteriální a plísňové kultury
Italský sýr - Je chráněn značkou Parmigiano-Reggiano. Vyrábí se z kravského mléka a zraje několik let v sýrových bankách ve středním Toskánsku.
Holandský sýr Gouda - Je farmářský sýr a pochází z holandského města Gouda. Je vyráběný přímo na farmě, bez chemických přísad a z kvalitního čerstvého mléka tamních soukromých krav. Proto má sýr ojedinělou plnou chuť, která je typická pro pravý Goudský farmářský sýr a zároveň je známý po celém světě.
Feta je typický slaný řecký sýr tvarohového typu s tradicí výroby více než 6000 let. Feta se vyrábí z ovčího a kozího mléka v určitém specifickém poměru. Charakteristickou chutí sýru Feta je jemně kyselá a slaná chuť. Tento sýr je vhodný do studené i teplé kuchyně, do salátů, ale třeba i na grilování.
Naše nabídka
Sýry od 16,-/100g
—————
Historie
historie
—————
Kontakt
Cheesy a delikatesyNa Poříčí 22/1045
Praha 1 110 00
Otevírací doba:
Po - Pá 10 - 20
So - Ne 10 -18
+420222317749
info@cheesy-a-delikatesy.cz